Napriek hrozbe odňatia slobody, vodiči naďalej šoférujú pod vplyvom alkoholu

21.02.2013 Bratislava

Bratislava - Na Spojnej ulici v Dunajskej Lužnej včera v čase o 13:59hod dopravní policajti zastavili 71-ročného vodiča vozidla Škoda Octavia, ktorého podrobili kontrole. Vykonanou dychovou skúškou na mieste zistili, že vodič viedol vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť. Namerali mu hodnotu 1,04mg/l alkoholu. Na základe zistených skutočností vodičovi obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na
príslušné policajné oddelenie. Poverený príslušník PZ 71-ročného Karola M. z okresu Senec obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Obvinený je stíhaný na slobode. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na 1 rok. 
Z úmyselného prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky poverený príslušník PZ obvinil 32-ročného Štefana D. z Michaloviec. Obvinil ho potom, čo v stave vylučujúcom spôsobilosť viedol motorové vozidlo zn. Mercedes dnes v čase o 00:12hod na Svätoplukovej ulici v Bratislave. Počas dychovej skúšky mu hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave namerala hodnotu 0,87 mg/l alkoholu. Obvinený sa nachádza v cele policajného zaistenia. V zmysle Trestného zákona obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.
 

Vyberte región